Losos na chřestu
35 min.
Ingredience
- 225gramůChřest bílý
- 20mililitrůOcet kvasný lihový
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl mořská
- 1lžícePomerančová šťáva
- 40mililitrůOlej olivový
- 600gramůLosos - filety
- 1lžičkaPomerančová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
15 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na plech nalijeme lžíci oleje, pomerančovou kůru, sůl, pepř a ve směsi dobře obalíme chřest. Pečeme ho při 200 stupních Celsia asi 15–20 minut.
- 2Mezitím filety omyjeme, osušíme a okořeníme. Na zbývajícím oleji je osmažíme z obou stran dozlatova, pak přilijeme ocet a pomerančovou šťávu, smažíme další dvě minuty. Pak přimícháme koriandr a ihned podáváme na chřestu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.