Losos na citronové omáčce
285 min.
Ingredience
- 40mililitrůOlej olivový
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 60mililitrůOcet vinný
- 200gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 3lžíceKopr čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 600gramůLosos - filety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
721 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
62 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
221 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Smícháme olej, 20 ml citronové šťávy a špetku pepře. Ve směsi marinujeme čtyři steaky z lososa asi čtyři hodiny.
- 2Mezitím vaříme ocet, pepř a sůl, dokud se směs nezredukuje na jednu lžičku. Pak přidáme čtyři žloutky a směs mixujeme, postupně přidáváme rozehřáté máslo, citronovou šťávu, kopr, pepř a sůl.
- 3Steaky grilujeme z obou stran asi tři minuty a podáváme je s teplou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.