Losos na citronu a pomeranči
30 min.
Ingredience
- 120mililitrůOlej olivový
- 1kusPomeranče
- 2lžíceMouka polohrubá
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyAnčovička - filety
- 4lžíceBazalka
- 1kusCitrony
- 1lžičkaSůl
- 400gramůLosos - filety
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
39 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kuličky pepře rozdrtíme v hmoždíři. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na plátky. Ančovičky a bazalku nasekáme.
- 2Filety z lososa rozložíme v míse, zalijeme je olejem a posypeme pepřem. Na ně položíme kolečka pomeranče, přikryjeme a v lednici necháme marinovat 4 hodiny. Citron rozpůlíme, z jedné poloviny vymačkáme šťávu a přecedíme a z druhé polovinu oloupeme kůru a nakrájíme ji na tenké plátky.
- 3Marinádové maso osušíme, osolíme ho, opepříme a poprášíme moukou.
- 4Na pánvi ohřejeme 3 lžíce marinády a s filetami je smažíme 2 minuty z obou stran. Maso udržujeme teplé a zbylou marinádu vylijeme. Na másle se zbytkem původní marinády rozmícháme dohladka ančovičky. Vmícháme šťávu, sůl, pepř a omáčku dusíme dohusta.
- 5Maso podáváme s horkou omáčkou s plátky citronu a pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.