Losos na citronu a pomeranči

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
39 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuličky pepře rozdrtíme v hmoždíři. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na plátky. Ančovičky a bazalku nasekáme.
  • 2
    Filety z lososa rozložíme v míse, zalijeme je olejem a posypeme pepřem. Na ně položíme kolečka pomeranče, přikryjeme a v lednici necháme marinovat 4 hodiny. Citron rozpůlíme, z jedné poloviny vymačkáme šťávu a přecedíme a z druhé polovinu oloupeme kůru a nakrájíme ji na tenké plátky.
  • 3
    Marinádové maso osušíme, osolíme ho, opepříme a poprášíme moukou.
  • 4
    Na pánvi ohřejeme 3 lžíce marinády a s filetami je smažíme 2 minuty z obou stran. Maso udržujeme teplé a zbylou marinádu vylijeme. Na másle se zbytkem původní marinády rozmícháme dohladka ančovičky. Vmícháme šťávu, sůl, pepř a omáčku dusíme dohusta.
  • 5
    Maso podáváme s horkou omáčkou s plátky citronu a pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.