Losos na okurce a citronu
50 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusOkurka salátová
- 80mililitrůOcet vinný
- 80mililitrůVíno bílé
- 2lžičkyEstragon
- 80mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2kusyŠalotka
- 800gramůLosos - filety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
42 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Okurku oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na plátky. Osolíme ji a protřepeme. Hodinu ji tak necháme.
- 2Na pánvi rozpustíme 120 g másla a opatrně je přiléváme do mísy přes kus látky. Necháme vychladnout.
- 3Zbytek másla na pánvi rozpustíme a šalotku smažíme pět minut doměkka. Vložíme okurku a deset minut ji restujeme. Přilijeme ocet, víno a osm minut je povaříme. Pak přidáme smetanu, estragon a za dvě minuty i koření.
- 4Mouku smícháme s kořením, obalíme v ní rybu, na másle ji smažíme pět minut z každé strany dozlatova a podáváme s omáčkou a plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.