Losos na sektu

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
26 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
506 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 °C. Vnitřek očištěného lososa osolíme a opepříme. Hlavu a ocas zabalíme do alobalu. Šalotku a žampióny drobně nakrájíme a rozložíme do pekáče. Navrch položíme rybu, kterou poklademe kousky másla a zalijeme polovinou sektu. Pekáč zakryjeme alobalem a pečeme podle váhy ryby (13-15 minut na 500 g). Během pečení poléváme po malých dávkách zbytkem ohřátého sektu a vypečenou šťávou. Nožem u páteře zjistíme, zda je ryba hotová.
  • 2
    V opačném případě zmírníme teplotu a krátce prodloužíme dobu pečení.
  • 3
    Z ryby odstraníme alobal a kůži a opatrně ji celou přeneseme na servírovací podnos. Zakryjeme a udržujeme v teple.
  • 4
    Šťávu přelijeme do kastrůlku, přivedeme k varu, odstavíme, přidáme smetanu smíchanou se žloutky, dochutíme a při mírné teplotě mícháme do zhoustnutí.
  • 5
    Omáčkou přelijeme lososa a zbytek podáváme v omáčníku. Dozdobíme snítkami kopru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.