Losos na smetaně s jabečným vínem
20 min.
Ingredience
- 700gramůLosos - filety
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyŠalotka
- 1kusEstragon
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 200mililitrůVíno jablečné
- 1lžíceCalvados
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 50mililitrůOcet vinný
- 2kusyBobkový list
- 0,25litrVývar rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
32 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
215 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Lososa omyjeme, osušíme, ochutíme solí a pepřem. Oloupané šalotky najemno nasekáme. Estragon opláchneme, otrháme lístky a nadrobno nasekáme.
- 2V hrnci rozpálíme máslo a necháme na něm zesklovatět šalotky. Zalijeme vínem, kalvadosem a nezakryté povaříme cca 5min. Vmícháme smetanu, přivedeme k varu, přidáme estragon, ochutíme solí a pepřem.
- 3Mezitím zahřejeme v dalším hrnci vývar s octem a bobkovým listem. Vložíme rybu a na mírném ohni cca 6min povaříme. Poté maso vyjmeme, rozdělíme na vyhřáté talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.