Losos na víně
45 min.
Ingredience
- 1lžíceBazalka
- 350gramůLosos obecný
- 50mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceJíška instantní
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
39 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
37 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Osolíme a opepříme lososa, dáme na pánev, ve které jsme rozpustili máslo. Osmahneme po obou stranách a necháme dusit pod pokličkou doměkka. Poté vyjmeme.
- 2Do výpeku přidáme smetanu, víno a bylinky. Povaříme a nakonec osolíme.
- 3Pokud je omáčka řídká, zahustíme hotovou jíškou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.