Losos pečený v alobalu
60 min.
Ingredience
- 500gramůLosos obecný
- 10mililitrůOlej slunečnicový
- 10mililitrůOcet vinný
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyPaprika červená
- 1gramSůl
- 1kusCitrony
- 2gramyKopr čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
28 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Naporcovaného lososa osolíme, opepříme a namočíme do marinády připravené z octa a oleje. Lososa v marinádě necháme 1 hodinu uležet. Než se losos namarinuje, připravíme ještě papriku. Papriku očistíme a nakrájíme na hrubší kousky, které smícháme s koprem a na másle podusíme 5 minut. Poté sundáme z tepla.
- 2Nyní nastříháme 4 velké obdelníky alobalu. Alobal ještě vymažeme máslem. Na připravené obdélníky alobalu rovnoměrně rozdělíme papriku a na každý kopeček papriky položíme 1 kousek lososa. Vše úhledně zabalíme. Okraje k sobě přimáčkneme tak, aby nevytekla případná šťáva.
- 3V předehřáté troubě pečeme 30 minut na 180°C. Podáváme se čtvrtkami citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.