Losos po staroanglicku

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
14 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
196 mg
Cukr
772 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Naporcovaného a osoleného lososa na části másla podusíme 30 minut. Poté necháme zchladnout. Když je losos vychladlý, odstraníme z něj kůži a kosti a natrháme na menší kousky. Kousky lososa obalíme ve směsi z citronové kůry, estragonu a kaparů. Zatím celou směs necháme v misce, ve které jsme ji připravovali.
  • 2
    V pánvi přepustíme zbylé máslo. Do tekutého másla přidáme citronovou šťávu, máslo, na němž jsme dusili lososa, dochutíme solí a pepřem. Nakonec vzniklou tekutinu smícháme s ochucenými kousky lososa.
  • 3
    Takto připraveného lososa narovnáme do šesti misek o objemu 150 ml a vložíme na 3 hodiny do ledničky. Než lososa nabídneme hostům, vyndáme ho z ledničky a necháme 45 minut uležet v pokojové teplotě.
  • 4
    Podáváme s na sucho opečenou topinkou a řeřichovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.