Losos po staroanglicku
50 min.
Ingredience
- 1gramPepř černý mletý
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 500gramůLosos - filety
- 5gramůEstragon
- 5gramůCitronová kůra
- 3mililitryCitronová šťáva
- 1gramSůl
- 2gramyKapary
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
14 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
196 mg
Cukr
772 mg
Postup přípravy
- 1Naporcovaného a osoleného lososa na části másla podusíme 30 minut. Poté necháme zchladnout. Když je losos vychladlý, odstraníme z něj kůži a kosti a natrháme na menší kousky. Kousky lososa obalíme ve směsi z citronové kůry, estragonu a kaparů. Zatím celou směs necháme v misce, ve které jsme ji připravovali.
- 2V pánvi přepustíme zbylé máslo. Do tekutého másla přidáme citronovou šťávu, máslo, na němž jsme dusili lososa, dochutíme solí a pepřem. Nakonec vzniklou tekutinu smícháme s ochucenými kousky lososa.
- 3Takto připraveného lososa narovnáme do šesti misek o objemu 150 ml a vložíme na 3 hodiny do ledničky. Než lososa nabídneme hostům, vyndáme ho z ledničky a necháme 45 minut uležet v pokojové teplotě.
- 4Podáváme s na sucho opečenou topinkou a řeřichovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.