Losos s avokádovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 700gramůLosos - filety
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 40gramůEstragon
- 1kusLimetka
- Omáčka
- 2kusyAvokádo
- 150mililitrůJogurt bílý
- 10gramůLimetková kůra
- 40mililitrůLimetková šťáva
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
29 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Máslem natřeme 4 velké čtverce fólie na pečení. Na každý dáme 1 filet lososa, osolíme, opepříme, na každý filet dáme snítky estragonu a plátek limetky. Lososa fólií dobře zabalíme a dáme do zapékací mísy. Pečeme 25 minut v předehřáté troubě při 150°C, až je ryba dobře propečená.
- 2Zatím uděláme omáčku z avokáda: do mixéru vložíme dužinu z 1 avokáda, jogurt, kůru a šťávu z limetky, podle chuti sůl, pepř a vše
- 3dohladka rozmixujeme. Pak přidáme na kostičky nakrájené druhé avokádo.
- 4Fólii odstraníme a plátky lososa dáme na ohřáté talíře. Podáváme s omáčkou z avokáda.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.