Losos s citrónovo-medovým dresinkem
45 min.
Ingredience
- 1kilogramLosos - filety
- 1kilogramSůl mořská
- 500gramůCukr krystal
- 50gramůKopr čerstvý
- 1kusCitrony
- 1kusPomeranče
- 1špetkaPepř černý celý
- 1špetkaPepř červený celý
- 1špetkaSůl
- 4krajíceChléb toastový
- Na dresink
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCitrony
- 1lžíceMed včelí
- 3lžíceHořčice plnotučná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1028 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
15 g
Sacharidy
170 g
Vláknina
6 g
Cukr
139 g
Postup přípravy
- 1Očištěného lososa vykostíme. Černý a červený pepř rozdrtíme v hmoždíři. Filety z vykostěného lososa obalíme v drceném pepři, nadrobno nasekaném čerstvém kopru a najemno nastrouhané kůře z omytého citronu a pomeranče. Malou část drceného pepře a kopru si také ještě schováme do dresinku. Obalený filet opatrně zabalíme do potravinářské fólie, jejíž povrch jemně propícháme ostrou špičkou.
- 2Ve velkém pekáči smícháme sůl a krystalový cukr a rybu vložíme do této směsi a celou ji zakryjeme. Na pekáč s rybou položíme plech, který ještě zatížíme hrncem plným vody. Necháme rybu 24 hodin uležet na chladném místě.
- 3Připravíme si dresink z kopru a citronu. Do misky vlijeme olej, med a vložíme plnotučnou hořčici. Přilijeme citronovou šťávu. Přidáme zbytek drceného pepře a kopr. Všechno dobře promícháme, aby vznikla hladká emulze. Rybu vyhrabeme ze směsi soli a cukru a opláchneme ve studené vodě. Osušíme ji a nakrájíme ji na tenké plátky. Přelijeme ji dresinkem. V toastovači opečeme toastový chléb a podáváme ho jako přílohu k lososovi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.