Losos s omáčkou z tequily a smetany
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPaprika zelená
- 1lžícePetržel - nať
- 3kusyChilli paprička
- 3lžíceOlej olivový
- 150mililitrůVývar rybí
- 1kusLimetka
- 120mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceTequila silver
- 1kusAvokádo
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 600gramůLosos - filety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
21 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Čili jalapeňo opečeme v pánvi, až na slupce naskočí puchýře. Dáme do igelitového sáčku, zavážeme a necháme 20 minut zapařit.
- 2Do hrnce dáme lžíci oleje, rozpálíme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a smažíme 3-4 minuty, přilijeme vývar a nastrouhanou kůru a šťávu z limety. Dusíme 10 minut, až se vývar částečně odpaří. Čili vyjmeme ze sáčku, oloupeme, vyndáme semena a nakrájíme na proužky. Přidáme do hrnce, přilijeme smetanu, zamícháme a vaříme 2-3 minuty. Okořeníme solí a bílým pepřem.
- 3Do směsi cibule a čili zamícháme tequilu. Hrnec necháme na velmi mírném ohni.
- 4Avokádo oloupeme a nakrájíme na kostičky. Plátky lososa potřeme z jedné strany olejem. Pánev rozpálíme a vložíme lososa naolejovanou stranou dolů. Pečeme 2-3 minuty, dozlatova, pak potřeme olejem vrchní stranu ryby, obrátíme a pečeme, až je ryba hotová.
- 5Podáváme s omáčkou a plátky avokáda. Ozdobíme proužky zelené papriky a čerstvé petržele. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.