Losos s vinnou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 1000gramůLosos obecný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusŠalotka
- 1kusPomeranče
- 3kusyEstragon
- 200mililitrůVývar rybí
- 1kusCitrony
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaCukr krupice
- 75mililitrůVíno šumivé (sekt)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
14 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Vykuchaného a omytého lososa osolíme a opepříme. Pomeranč a citron omyjeme, nakrájíme na dílky a šťávu zachytíme. Rybu naplníme kousky pomeranče a citronu a nahrubo nasekanou šalotkou. Okořeníme estragonem. Lososa položíme na dvojitý alobal, zalijeme vývarem, zabalíme a dobře utěsníme. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 25 minut. Upečeného lososa vyjmeme z alobalu a vložíme do nahřáté nádoby.
- 2Vývar vlijeme do kastrolu, povaříme se zachycenou ovocnou šťávou, všleháme smetanu, osolíme, opepříme a osladíme. Nakonec přilijeme sekt.
- 3K rybě podáváme omáčku a pokrm ozdobíme pomerančovou kůrou a estragonem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.