Losos v hořčičné omáčce
30 min.
Ingredience
- 150gramůSalát Polníček
- 20gramůCukr krupice
- 10gramůSůl
- 4kusyPepř černý celý
- 4kusyKoriandr celý
- 1,5kilogramyLosos obecný
- 80gramůMed včelí
- 40mililitrůOcet vinný
- 80mililitrůOlej olivový
- 5kusůJalovec
- 80gramůHořčice krémžská
- 30gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
930 kcal
Bílkoviny
89 g
Tuky
37 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Plátky lososa potřeme směsí soli, drceným pepřem, koriandrem, drceným jalovcem a částí nasekaného kopru. Plátky přiložíme k sobě a pevně zabalíme do obalu.
- 2Balíček zatížíme prkénkem a necháme odležet 2 dny na chladném místě.
- 3Na omáčku rozmícháme hořčici, zbývající kopr, med a ocet. Přišleháme olej. Osolíme, opepříme. Z nakládaného lososa odstraníme koření a rybu nakrájíme na plátky. Podáváme na očištěném a omytém salátu polníčku. Pokapeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.