Losos v kořeněné marinádě
50 min.
Ingredience
- Marináda
- 2gramyPepř černý celý
- 1gramCukr krupice
- 6mililitrůOlej slunečnicový
- 1gramJalovec
- Příloha
- 2kusySalát ledový
- 2kusyCitrony
- 1gramPetržel - nať
- 3kusyCibulka jarní
- 2kilogramyLosos obecný
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
11 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hmoždíři natlučeme několik kuliček jalovce a celého pepře. Poté koření promícháme s cukrem a olejem.
- 2Z lososa pinzetou odstraníme kosti. Zatím ale neporcujeme. Vykostěného lososa potřeme celou směsí cukru, jalovce, pepře a oleje a necháme 2 hodiny odpočinout.
- 3Namarinovaného lososa grilujeme v předem vyhřátém grilu 10 minut z každé strany.
- 4Jakmile je losos hotový, podáváme s ledovým salátem, kousky citronu, nasekanou petrželkou a na kolečka nakrájenou cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.