Losos v páře s dušeným salátem a hráškovým krémem
45 min.
Ingredience
- Na hráškový krém
- 30gramůMáslo čerstvé
- 50gramůPórek
- 20gramůCibule
- 1kusTymián čerstvý
- 2špetkySůl
- 1špetkaCukr krupice
- 150gramůHrášek mražený
- 350mililitrůVývar drůbeží
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- Na lososa
- 4kusyLosos - filety
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 1kusCitrony
- 1kusTymián čerstvý
- 1lžíceOlej olivový
- Na salát
- 2kusyRajčata
- 20gramůCibule
- 30gramůMáslo čerstvé
- 150gramůHrášek mražený
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusTymián čerstvý
- 0,25kusSalát ledový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
36 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
11 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Na hráškový krém očistíme pórek (jen bílou část), cibuli a nakrájíme na jemno.
- 2Cibuli s pórkem asi 3 minuty restujeme na másle, přidáme větvičku tymiánu, sůl, pepř a cukr. Když cukr zkaramelizujeme, přidáme hrášek, zarestujeme a podlijeme vývarem. Vaříme jen krátce, aby hrášek neztratil barvu. Přidáme smetanu a vše rozmixujeme. Krém přecedíme přes sítko.
- 3Na dušený salát, opereme salát, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Oloupeme rajčata, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na drobno.
- 4Na másle zpěníme cibuli, přimícháme hrášek, sůl, pepř, posekanou větvičku tymiánu a orestujeme. Na závěr vmícháme salát a rajčata.
- 5Na filety vlijeme vodu do hrnce a dáme vařit s kolečky citronu a větvičkou tymiánu. Dno menšího děrovaného hrnce potřeme olejem a vložíme do hrnce s vodou, aby se nedotýkalo dno vody. Do děrovaného hrnce vložíme plátky lososa, které jsme osolili a opepřili. Lososa přiklopíme a vaříme v páře asi 5 minut.
- 6Dušený salát servírujeme pomocí vykrajovátka, do kterého salát vtlačíme, na salát položíme lososa a kolem přilijeme hráškový krém.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.