Losos v páře s majonézou

145 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
16 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lososa očistíme, vykostíme a stáhneme z kůže. Velký hrnec do poloviny naplníme vodou a přisypeme 2 polévkové lžíce soli, 12 zrnek celého pepře, přidáme bobkové listy, nakrájenou cibuli a ocet.
  • 2
    Lososa dáme na pařák a vložíme do hrnce. Vodu přivedeme k varu a necháme pouze 1 minutu vařit. Odstavíme, přikryjeme a asi 2 hodiny
  • 3
    necháme stát, až je ryba pouze vlažná.
  • 4
    Pařák s lososem vyzvedneme z nádoby. Vývar přecedíme a uchováme na pozdější použití. Lososa přikryjeme a dáme na 1 hodinu do chladničky.
  • 5
    Z majonézy odebereme 2 polévkové lžíce a odložíme stranou. Do zbytku zamícháme kopr a až do podávání majonézu uchováme v chladnu.
  • 6
    Z 600 ml vývaru a želatiny uděláme podle návodu aspik. Kolečka okurky poskládáme na rybu na způsob šupin a když aspik začne houstnout, rybu s okurkami jím přetřeme. Necháme ztuhnout
  • 7
    a přetřeme ještě jednou vrstvou aspiku.
  • 8
    Citron vcelku ozdobně vykrájíme a pak nakrájíme na plátky. Lososa ozdobíme plátky citronu, vařenými garnáty, majonézou, snítkami kopru
  • 9
    a červenou paprikou. Podáváme s koprovou majonézou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.