Losos v páře s majonézou
145 min.
Ingredience
- 2,8kilogramyLosos obecný
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý celý
- 4kusyBobkový list
- 120gramůCibule
- 4lžíceOcet vinný
- 200gramůMajonéza
- 20lžicKopr čerstvý
- Ozdoba
- 40gramůŽelatina
- 200gramůOkurka salátová
- 2kusyCitrony
- 250gramůGarnát obecný
- 20gramůKopr čerstvý
- 80gramůPaprika červená
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
16 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Lososa očistíme, vykostíme a stáhneme z kůže. Velký hrnec do poloviny naplníme vodou a přisypeme 2 polévkové lžíce soli, 12 zrnek celého pepře, přidáme bobkové listy, nakrájenou cibuli a ocet.
- 2Lososa dáme na pařák a vložíme do hrnce. Vodu přivedeme k varu a necháme pouze 1 minutu vařit. Odstavíme, přikryjeme a asi 2 hodiny
- 3necháme stát, až je ryba pouze vlažná.
- 4Pařák s lososem vyzvedneme z nádoby. Vývar přecedíme a uchováme na pozdější použití. Lososa přikryjeme a dáme na 1 hodinu do chladničky.
- 5Z majonézy odebereme 2 polévkové lžíce a odložíme stranou. Do zbytku zamícháme kopr a až do podávání majonézu uchováme v chladnu.
- 6Z 600 ml vývaru a želatiny uděláme podle návodu aspik. Kolečka okurky poskládáme na rybu na způsob šupin a když aspik začne houstnout, rybu s okurkami jím přetřeme. Necháme ztuhnout
- 7a přetřeme ještě jednou vrstvou aspiku.
- 8Citron vcelku ozdobně vykrájíme a pak nakrájíme na plátky. Lososa ozdobíme plátky citronu, vařenými garnáty, majonézou, snítkami kopru
- 9a červenou paprikou. Podáváme s koprovou majonézou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.