Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem
40 min.
Ingredience
- 800gramůLosos - filety
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůNudle široké
- 2litryVoda pitná
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaCukr krupice
- 1kusCitrony
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžičkaNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
13 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Porce lososa omyjeme, osušíme, zakapeme polovinou citronové šťávy a osolíme. Nudle vaříme v osolené vodě 10 minut, scedíme a necháme na teplém místě. V pánvi na oleji opečeme očištěné, rozpůlené žampiony, osolíme, opepříme a vyjmeme. Ve výpeku opékáme lososa asi 8 minut, vyjmeme a přidáme k žampionům. Do pánve vsypeme mouku, osmahneme ji, zředíme vývarem a vmícháme smetanu a zbylou citronovou šťávu. Osolíme, osladíme a okořeníme zeleným pepřem. Žampiony vložíme do omáčky. Lososa upravíme na talíře, obložíme vařenými nudlemi a posypeme nasekaným koprem. Přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.