Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
13 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Porce lososa omyjeme, osušíme, zakapeme polovinou citronové šťávy a osolíme. Nudle vaříme v osolené vodě 10 minut, scedíme a necháme na teplém místě. V pánvi na oleji opečeme očištěné, rozpůlené žampiony, osolíme, opepříme a vyjmeme. Ve výpeku opékáme lososa asi 8 minut, vyjmeme a přidáme k žampionům. Do pánve vsypeme mouku, osmahneme ji, zředíme vývarem a vmícháme smetanu a zbylou citronovou šťávu. Osolíme, osladíme a okořeníme zeleným pepřem. Žampiony vložíme do omáčky. Lososa upravíme na talíře, obložíme vařenými nudlemi a posypeme nasekaným koprem. Přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.