Losos vařený s penne
45 min.
Ingredience
- 4plátkyLosos - filety
- 6lžicMáslo čerstvé
- 1,75decilitryVíno bílé
- 1lžičkaSůl mořská
- 1špetkaKopr čerstvý
- 1špetkaEstragon
- 3kusyCitrony
- 450gramůTěstoviny penne
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 60gramůŘeřicha
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkySůl
- 5gramůPepř černý celý
- 2lžíceOlej olivový
- 2,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
30 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
7 g
Cukr
467 mg
Postup přípravy
- 1Do velké teflonové pánve dáme plátky lososa. Přidáme máslo (3 lžíce), špetku mořské soli, víno, kuličky pepře, estragon, citron a kopr. Pánev zakryjeme pokličkou a podusíme 10 minut na mírném ohni.
- 2Opatrně vyndáme rybí plátky, necháme je okapat a tekutinu uschováme. Odstraníme a vyhodíme kůži a páteř. Maso dáme na talíř, přikryjeme a udržujeme teplé.
- 3Přivedeme k varu hrnec osolené vody. Dáme do něj penne a lžíci oleje a 10 minut vaříme. Poté je scedíme, zastříkneme zbývajícím olejem, přemístíme na ohřátou mísu a na ně dáme porce lososa a udržujeme teplé.
- 4Rozpustíme v pánvi máslo, přisypeme mouku a smažíme 2 minuty, vmícháme mléko a 7 lžic tekutiny, v níž se vařily plátky lososa. Přidáme citronovou kůru a šťávu a povaříme 10 minut. Do omáčky přidáme řeřichu, promícháme, osolíme a opepříme.
- 5Omáčkou přelijeme rybí plátky a těstoviny a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.