Losos z koprovým přelivem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
28 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
486 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravýme omáčku: Kopr omyjeme, 5 minut povaříme, vodu slijeme, v malém rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme hladkou mouku a vytvoříme růžovou jíšku. Tu zalijeme smetanou, přidáme nadrobno nakrájený kopr, cukr, sůl a pepř. Dobře promícháme a povaříme, podle chuti dochutíme octem.
  • 2
    Čtyři steaky z čerstvého nebo mraženého lososa položíme na plech, vymazaný olivovým olejem. Posolíme, opeříme a pokapeme šťávou z limetky, pečeme jen přibližně 10 minutv troubě, nastavené na 150 stupňů. Podáváme přelité koprovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.