Losos z koprovým přelivem
45 min.
Ingredience
- Omáčka
- 5lžicMáslo čerstvé
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůKopr čerstvý
- 600gramůLosos obecný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 0,5kusLimetka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
28 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
486 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravýme omáčku: Kopr omyjeme, 5 minut povaříme, vodu slijeme, v malém rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme hladkou mouku a vytvoříme růžovou jíšku. Tu zalijeme smetanou, přidáme nadrobno nakrájený kopr, cukr, sůl a pepř. Dobře promícháme a povaříme, podle chuti dochutíme octem.
- 2Čtyři steaky z čerstvého nebo mraženého lososa položíme na plech, vymazaný olivovým olejem. Posolíme, opeříme a pokapeme šťávou z limetky, pečeme jen přibližně 10 minutv troubě, nastavené na 150 stupňů. Podáváme přelité koprovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.