Losos zapečený se zelím
50 min.
Ingredience
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůLosos - filety
- 120gramůMáslo čerstvé
- 350gramůZelí červené - sterilizované
- 50gramůŽampiony - sterilované
- 200gramůZakysaná smetana
- 2,5litryVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1090 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
42 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Lososa omyjeme, osušíme, potřeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme. Žampiony propláchneme pod studenou vodou, okapané nakrájíme na malé kousky a promícháme se sterilizovaným zelím.
- 2Zapékací formu vymažeme máslem, zbytek másla s trochou soli v pánvi osmahneme dozlatova.
- 3Do formy rozložíme část zelí a žampiony, pokapeme ho citronovou šťávou a na něj položíme třetinu plátků lososa. Ryby potřeme rozpuštěným osoleným máslem, dáme na ně další část zelí, to opět pokapeme citronovou šťávou, na zelí dáme lososa, a tak pokračujeme do vyčerpání surovin. Horní vrstva je z lososa.
- 4V misce smícháme zakysanou smetanu s vínem a směs nalijeme do zapékací mísy.
- 5Zapékáme 30 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů, pak hned rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.