Losos zapečený v šunce
50 min.
Ingredience
- 300gramůLosos - filety
- 40gramůPetržel - nať
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200gramůŠunka parmská
- 1decilitrVíno bílé
- 50gramůCibule
- 500gramůPaprika červená
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 40gramůMáslo bylinkové
- 5gramůSůl
- 1decilitrOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
820 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
67 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Filety z lososa osolíme, pokapeme citronovou šťávou, posypeme nasekanou petrželkou a obalíme v plátcích šunky. Rozložíme do máslem vymazaného pekáče, polijeme vínem, zakryjeme pečícím papírem a necháme 10 minut péct ve středně vyhřáté troubě.
- 2Na pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli nasekanou nadrobno, přidáme nakrájené žampiony a papriku nakrájenou na nudličky, osolíme a pár minut podusíme.
- 3Pekáč vyndáme z trouby, odstraníme papír a na lososa navršíme podušenou zeleninovou směs. Posypeme strouhaným sýrem a pečeme 20 minut ve středně vyhřáté troubě.
- 4Podáváme s plátkem bylinkového másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.