Lososí karbanátky a ztracená vejce
50 min.
Ingredience
- 1gramPepř černý mletý
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 250gramůBrambory vařené
- 300gramůLosos - filety
- 1gramSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
12 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupané a na menší kousky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě. Jakmile bramory změknou, slijeme z nich přebytečnou vodu a necháme je zchladnout.
- 2Lososí maso umeleme a promícháme s uvařenými a umletými či našťouchanými bramborami. Celou směs ochutíme solí a pepřem. Potom z hotové směsi lososa a brambor vytvarujeme placičky, které následně obalíme v mouce a opečeme na oleji. Karbanátky pečeme z každé strany 4 minuty.
- 3Nyní si připravíme ztracená vejce. V hrnci přivedeme k varu vodu, do které opatrně vyklepneme celá vajíčka. Jakmile jsou vajíčka uvařená, vyjmeme je z vody a servírujeme s lososím karbanátkem a čerstvým špenátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.