Lososová pěna v křenové omáčce
35 min.
Ingredience
- 1kusOkurky
- 3lžíceŽelatina
- 3lžíceVoda pitná
- 250mililitrůLosos ve vlastní šťávě
- 1lžíceMajonéza
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusRajčata
- 1kusCitrony
- 10gramůSalát ledový
- 3lžíceOmáčka k masu křenová
- 2lžíceDressing francouzký
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vezmeme polovinu okurky, nakrájíme na kostičky a naložíme do francouského dresinku. Poté oloupeme druhou polovinu okurky a nákrájíme na silnější kolečka. V rendlíku uvaříme vodu a vhodíme na 5 minut nakrájená kolečka okurky. Poté okurky vyjmeme, necháme okapat a osušit.
- 2Do vařící vody vložíme rozpuštěnou a dobře rozmíchanou želatinu. Vedle v mističce rozmixujeme lososa i se šťávou z konzervy, přidáme předem uvařenou okurku s majonézou a rozpuštěnou želatinou. Dle chuti můžeme osolit a opepřit. Vše důkladně promixujeme.
- 3Přidáme pokrájenou okurku a opatrně vetřeme vychlazenou a našlehanou šlehačku.
- 4Poté vypláchneme vodou formu, nalijeme do ní lososí směs a dáme do lednice ztuhnout. Poté směs vyklopíme na servírovací tácek a navrch ozdobíme střídavě plátky rajčete a citronu a kousky salátu. Lososa přelijeme křenovou omačkou a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 24. 7. 2017
Lososová pěna v křenové omáčce
To zní zajímavě 😁