Lososové filety s dušenou zeleninou ve sladkokyselém nálevu
50 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý celý
- 120gramůCuketa
- 100gramůCeler řapíkatý
- 80gramůPórek
- 50mililitrůVíno bílé
- 50mililitrůOcet vinný
- 2kusyBobkový list
- 3kusyTymián sušený
- 1lžičkaCukr krupice
- 6lžicOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 650gramůLosos - filety
- 80gramůŠalotka
- 80gramůFenykl obecný
- 100gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
19 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
14 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Lososové filety vložíme do kastrůlku kůží dolů, nalijeme lžíci oleje, ochutíme solí a posypeme několika větvičkami tymiánu. Zakryjeme a na mírném ohni cca 15min podusíme.
- 2Všechnu zeleninu nakrájíme na tenké proužky, vložíme do hrnce, posypeme drceným pepřem, přidáme bobkový list, nalijeme ocet, víno, 5lžic olivového oleje, 200ml vody, osladíme cukrem, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme 5min, poté odstavíme a zeleninu necháme cca 10min odpočívat v nálevu.
- 3Rybu podáváme horkou, na teplé zelenině v nálevu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.