Lososové filety s rajčatovým máslem
20 min.
Ingredience
- 2kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1kusMrkev kořen
- 25gramůPažitka
- 500mililitrůVíno bílé
- 115gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl mořská
- 1špetkaPepř bílý
- 600gramůLosos - filety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
29 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do mělké pánve dáme lososové filety a zalijeme vínem.
- 2Zahříváme, dokud víno nezačne bublat, pak pánev přiklopíme a 6 minut vaříme.
- 3Do jiné pánve slijeme šťávu, přidáme nakrájenou mrkev a necháme vyvařit na 125ml.
- 4Filety udržujeme teplé, než připravíme omáčku.
- 5Rozehřejeme 15g másla v pánvi, přidáme rajčata a při vysoké teplotě minutu vaříme. Osolíme a opepříme.
- 6Do převařené vinné směsi zašleháme zbytek másla, přimícháme rajčatovou směs a osolíme a opepříme.
- 7Na talíře rozdělíme filety, přelijeme omáčkou a ozdobíme pažitkou.
- 8Mořskou sůl podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.