Lososové kapsy

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
26 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
873 mg
Cukr
722 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Naporcovaného a osoleného lososa podusíme na másle 30 minut. Necháme vychladnout.
  • 2
    Mezitím vyšleháme 25 g másla s citronovou kůrou do pěny, přidáme 1 menší cibuli pokrájenou na jemné kostičky. Dochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Listové těsto rozválíme na plát a rozdělíme do 12 stejně velkých čtverců. Ze dvou čtverců slepíme kapsu, do které vložíme jeden kousek lososa a zalijeme citronovým máslem. Nakonec celou kapsu uzavřeme. Tento postup opakujeme tak dlouho, dokud nevytvoříme 6 kapes.
  • 4
    Všech 6 zabalených lososů přendáme na plech, pomažeme máslem a vložíme do předem vyhřáté touby. Pečeme na 190 stupňů Celsia 10 minut.
  • 5
    Nyní v hrnci přivedeme k varu rybí vývar. Vedle v misce vyšleháme žloutky. Do těch pomalu vmícháme horký vývar. Celou směs vrátíme do hrnce a přidáme sůl a pepř. Za stálého míchání prohřejeme, ale nevaříme. Prohříváme tak dlouho, dokud nezhoustne. Nakonec přilijeme mléko a vše promícháme.
  • 6
    Kapsy z lososa rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s omáčkou. Dozdobíme dle vlastní fantazie.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.