Lososové kapsy
65 min.
Ingredience
- Smetanová omáčka
- 1gramPepř černý mletý
- 250mililitrůVývar rybí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 10mililitrůMléko polotučné
- 1gramSůl
- 2gramyCibule
- 400gramůLosos - filety
- 50gramůMáslo čerstvé
- 5gramůCitronová kůra
- 1gramPepř černý mletý
- 280gramůListové těsto
- 1gramSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
26 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
873 mg
Cukr
722 mg
Postup přípravy
- 1Naporcovaného a osoleného lososa podusíme na másle 30 minut. Necháme vychladnout.
- 2Mezitím vyšleháme 25 g másla s citronovou kůrou do pěny, přidáme 1 menší cibuli pokrájenou na jemné kostičky. Dochutíme solí a pepřem.
- 3Listové těsto rozválíme na plát a rozdělíme do 12 stejně velkých čtverců. Ze dvou čtverců slepíme kapsu, do které vložíme jeden kousek lososa a zalijeme citronovým máslem. Nakonec celou kapsu uzavřeme. Tento postup opakujeme tak dlouho, dokud nevytvoříme 6 kapes.
- 4Všech 6 zabalených lososů přendáme na plech, pomažeme máslem a vložíme do předem vyhřáté touby. Pečeme na 190 stupňů Celsia 10 minut.
- 5Nyní v hrnci přivedeme k varu rybí vývar. Vedle v misce vyšleháme žloutky. Do těch pomalu vmícháme horký vývar. Celou směs vrátíme do hrnce a přidáme sůl a pepř. Za stálého míchání prohřejeme, ale nevaříme. Prohříváme tak dlouho, dokud nezhoustne. Nakonec přilijeme mléko a vše promícháme.
- 6Kapsy z lososa rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s omáčkou. Dozdobíme dle vlastní fantazie.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.