Lososové podkovičky s dušenou baby karotkou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
22 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytého a osušeného lososa pokapeme citrónovou šťávou a necháme ho 20 minut odpočinout.
  • 2
    Mezitím očistíme a omyjeme zeleninu: baby karotku, řapíkatý celer a větší pórek.
  • 3
    Baby karotku necháme v celku, řapíkatý celer pokrájíme na 2cm kousky a pórek nakrájíme na nudličky. Nakládanou cukrovou kukuřici scedíme a necháme ji okapat. Připravíme si omytou snítku šalvěje, z které otrháme lístky. V pánvi rozehřejeme máslo, dáme do něj všechnu pokrájenou zeleninu, osolíme ji, promícháme, podlijeme ji vodou a pod pokličkou ji pomalu dusíme 10-15 minut doměkka.
  • 4
    Lososa znovu omyjeme, rozkrájíme na podkovičky, posypeme je pepřem a obalíme v hladké mouce. V druhé pánvi na rozpáleném oleji s máslem rybu z každé strany orestujeme dozlatova. Při restování k rybě přihodíme lístky šalvěje.
  • 5
    Lososové orestované podkovičky osolíme, poklademe je na talíře, obložíme je dušenou zeleninou a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.