Lososové podkovičky s dušenou baby karotkou
45 min.
Ingredience
- Dušená zelenina
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůKarotka baby
- 100gramůCeler řapíkatý
- 1kusPórek
- 100gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 100mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- Restovaný losos
- 1kusLosos obecný
- 1lžičkaSůl mořská
- 0,2lžičkaPepř bílý
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1,5lžíceMáslo bylinkové
- 2lžíceŠalvěj čerstvá
- 1lžíceCitrónová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
22 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omytého a osušeného lososa pokapeme citrónovou šťávou a necháme ho 20 minut odpočinout.
- 2Mezitím očistíme a omyjeme zeleninu: baby karotku, řapíkatý celer a větší pórek.
- 3Baby karotku necháme v celku, řapíkatý celer pokrájíme na 2cm kousky a pórek nakrájíme na nudličky. Nakládanou cukrovou kukuřici scedíme a necháme ji okapat. Připravíme si omytou snítku šalvěje, z které otrháme lístky. V pánvi rozehřejeme máslo, dáme do něj všechnu pokrájenou zeleninu, osolíme ji, promícháme, podlijeme ji vodou a pod pokličkou ji pomalu dusíme 10-15 minut doměkka.
- 4Lososa znovu omyjeme, rozkrájíme na podkovičky, posypeme je pepřem a obalíme v hladké mouce. V druhé pánvi na rozpáleném oleji s máslem rybu z každé strany orestujeme dozlatova. Při restování k rybě přihodíme lístky šalvěje.
- 5Lososové orestované podkovičky osolíme, poklademe je na talíře, obložíme je dušenou zeleninou a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.