Lososové sushi burrito
30 min.
Ingredience
- 250gramůLosos - filety
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 50gramůRýže na sushi
- 1kusOkurka salátová
- 3lžíceMrkev kořen
- 1kusAvokádo
- 4lžičkyKoriandr čerstvý
- 1kusŘasa Nori
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceOcet rýžový
- 1lžičkaSezamový olej BIO
- 1lžičkaWasabi pasta
- 1lžičkaOlej olivový extra panenský
- 10gramůZázvor celý
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
912 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
52 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
22 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Mrkev nastrouháme na hrubo.
- 2Avokádo a zázvor nakrájíme na plátky.
- 3Lososa dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a pečeme 10 minut na 200 °C. Poté ho necháme vychladit.
- 4Na talíř položíme řasu nori a doprostřed ní dáme vařenou rýži – jen abychom měli tak 2 cm okraje ze všech stran.
- 5Okurku nakrájíme na špalíčky, které dáme doprostřed řasy, na rýži. Poté dáme mrkev, avokádo a zázvor.
- 6Z lososa odstraníme kůži a dáme ho nahoru na zeleninu. Podáváme posypané koriandrem a přelité dresinkem, který připravíme smícháním sójové omáčky, rýžového octa, sezamového oleje a wasabi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.