Lososový závin

75 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
936 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
66 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát očistíme vlažnou vodou a dáme na pánev. Přidáme olivový olej a necháme pět minut na rozpálené pánvi. Pomalu mícháme, aby se špenát nepřichytil. Do špenátu přidáme špetku soli a pepře.
  • 2
    Na stole mezitím vyválíme listové těsto a potřeme ho polovinou smetany. V momentě, kdy je špenát hotový, ho rovnoměrně rozložíme na těsto. Okraje necháme volné.
  • 3
    Rozmačkáme uzeného lososa a rozložíme ho na špenát. Vezmeme zbytek smetany a potřeme s ním celý obsah závinu. Vše pak pomalu stočíme. Ještě než dáme závin do trouby, potřeme ho rozšlehaným vejcem. Pak už jen dáme do předehřáté trouby, kde se peče cca 40 minut při 180 stupních Celsia.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.