Lososový závin
75 min.
Ingredience
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 400gramůLosos uzený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 300gramůZakysaná smetana
- 1kusVejce slepičí
- 40mililitrůOlej olivový
- 500gramůListové těsto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
936 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
66 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Špenát očistíme vlažnou vodou a dáme na pánev. Přidáme olivový olej a necháme pět minut na rozpálené pánvi. Pomalu mícháme, aby se špenát nepřichytil. Do špenátu přidáme špetku soli a pepře.
- 2Na stole mezitím vyválíme listové těsto a potřeme ho polovinou smetany. V momentě, kdy je špenát hotový, ho rovnoměrně rozložíme na těsto. Okraje necháme volné.
- 3Rozmačkáme uzeného lososa a rozložíme ho na špenát. Vezmeme zbytek smetany a potřeme s ním celý obsah závinu. Vše pak pomalu stočíme. Ještě než dáme závin do trouby, potřeme ho rozšlehaným vejcem. Pak už jen dáme do předehřáté trouby, kde se peče cca 40 minut při 180 stupních Celsia.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.