Loštický zapékaný květák

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
24 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák očistíme a rozebereme na malé růžičky, vložíme do hrnce s osolenou vodou a kmínem a uvaříme doměkka asi 20 minut. Hotové scedíme a necháme okapat. Tvarůžky nastrouháme a vmícháme do smetany spolu s nasekanou petrželkou. Pekáč bohatě vymažeme máslem, vložíme do něj uvařené růžičky květáku a zalijeme smetanovou směsí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, až se udělá zlatavá kůrka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.