Loštický zapékaný květák
45 min.
Ingredience
- 300gramůTvarůžky olomoucké malé
- 500gramůKvěták
- 20gramůSůl
- 10gramůKmín drcený
- 3decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 50gramůPetržel - nať
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
24 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Květák očistíme a rozebereme na malé růžičky, vložíme do hrnce s osolenou vodou a kmínem a uvaříme doměkka asi 20 minut. Hotové scedíme a necháme okapat. Tvarůžky nastrouháme a vmícháme do smetany spolu s nasekanou petrželkou. Pekáč bohatě vymažeme máslem, vložíme do něj uvařené růžičky květáku a zalijeme smetanovou směsí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, až se udělá zlatavá kůrka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.