Lotrinský quiche

80 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
977 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
74 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava těsta: Hladkou mouku osolíme, v míse smícháme s máslem na drobenku. Vmícháme žloutek, trochu vody, vypracujeme tužší těsto. Zabalíme do fólie, necháme asi 2 hodiny odpočinout v chladničce.
  • 2
    Připravené těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát. Vyložíme jím koláčovou formu, dno propícháme vidličkou. Na těsto položíme pečicí papír, posypeme fazolemi, formu vložíme na 12 minut do trouby vyhřáté na 190 stupňů Celsia. Potom papír s fazolemi odstraníme a korpus pečeme ještě 10 minut dozlatova.
  • 3
    Na pánvi nasucho opékáme nakrájenou slaninu asi 4 minuty, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, pečeme ještě 2 minuty. Směs naneseme na korpus, posypeme nastrouhaným sýrem.
  • 4
    Vejce rozšleháme se smetanou, mlékem a pepřem. Nalijeme na koláč, formu dáme na plech a vrátíme do trouby. Pečeme 25-30 minut do ztuhnutí náplně.
  • 5
    Upečený koláč necháme chvíli odpočinout. Podáváme teplý, nakrájený na porce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.