Lotrinský quiche
80 min.
Ingredience
- těsto
- 115gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 225gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusCibule
- 200gramůSlanina vepřová
- 75gramůSýr Gruyére
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 150mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
977 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
74 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Příprava těsta: Hladkou mouku osolíme, v míse smícháme s máslem na drobenku. Vmícháme žloutek, trochu vody, vypracujeme tužší těsto. Zabalíme do fólie, necháme asi 2 hodiny odpočinout v chladničce.
- 2Připravené těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát. Vyložíme jím koláčovou formu, dno propícháme vidličkou. Na těsto položíme pečicí papír, posypeme fazolemi, formu vložíme na 12 minut do trouby vyhřáté na 190 stupňů Celsia. Potom papír s fazolemi odstraníme a korpus pečeme ještě 10 minut dozlatova.
- 3Na pánvi nasucho opékáme nakrájenou slaninu asi 4 minuty, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, pečeme ještě 2 minuty. Směs naneseme na korpus, posypeme nastrouhaným sýrem.
- 4Vejce rozšleháme se smetanou, mlékem a pepřem. Nalijeme na koláč, formu dáme na plech a vrátíme do trouby. Pečeme 25-30 minut do ztuhnutí náplně.
- 5Upečený koláč necháme chvíli odpočinout. Podáváme teplý, nakrájený na porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.