Lovecká omáčka k vepřovým steakům
50 min.
Ingredience
- 600gramůVepřové maso libové
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý celý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 60mililitrůVíno portské
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 10mililitrůOmáčka pikantní worcesterová
- 50gramůKompot brusinkový
- 10gramůJíška hotová tmavá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
44 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
331 mg
Cukr
8 mg
Postup přípravy
- 1Z masa nařežeme steaky, které osolíme a opepříme. Maso osmažíme z obou stran na másle.
- 2Troubu předehřejeme na 200 °C. Steaky dáme do pekáčku. Výpek z masa rozmícháme s portským vínem, jíškou, worčestrem, přidáme smetanu a brusinkový kompot. Omáčkou přelijeme maso a zapékáme 20-25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.