Lovecký guláš

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
8 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
803 mg
Cukr
20 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí maso vykostíme, kost si ponecháme, srnčí maso, srdce, ledvinku důkladně odblaníme, odřežeme úpony, šlachy a čisté maso nakrájíme na kostky. Mozeček odblaníme a naškrábeme. Nemáme-li srnčí vnitřnosti, použijeme telecí.
  • 2
    Do pekáčku nasypeme kostky masa, přiložíme srnčí kost, co zbyla z vykošťování, osolíme, opepříme, okmínujeme, okořeníme mletým novým kořením, ovoníme majoránkou, podlijeme vodou a dáme do trouby péct. Po 20 minutách přimícháme naškrábaný mozeček, posypeme moukou a vrátíme do trouby. Pečeme asi 1 hodinu, guláš v pekáčku promícháme, podle potřeby dolijeme vodu a ještě krátce zapečeme. Před podáváním vyndáme kost.
  • 3
    Guláš rozdělíme na talíře a podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.