Lovecký guláš
120 min.
Ingredience
- 200gramůTelecí srdce
- 200gramůTelecí ledviny
- 200gramůTelecí mozek
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyNové koření mleté
- 3gramyKmín mletý
- 10gramůSůl
- 3gramyMajoránka
- 50gramůMouka polohrubá
- 300gramůChléb konzumní
- 600gramůSrnčí maso
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
8 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
803 mg
Cukr
20 mg
Postup přípravy
- 1Srnčí maso vykostíme, kost si ponecháme, srnčí maso, srdce, ledvinku důkladně odblaníme, odřežeme úpony, šlachy a čisté maso nakrájíme na kostky. Mozeček odblaníme a naškrábeme. Nemáme-li srnčí vnitřnosti, použijeme telecí.
- 2Do pekáčku nasypeme kostky masa, přiložíme srnčí kost, co zbyla z vykošťování, osolíme, opepříme, okmínujeme, okořeníme mletým novým kořením, ovoníme majoránkou, podlijeme vodou a dáme do trouby péct. Po 20 minutách přimícháme naškrábaný mozeček, posypeme moukou a vrátíme do trouby. Pečeme asi 1 hodinu, guláš v pekáčku promícháme, podle potřeby dolijeme vodu a ještě krátce zapečeme. Před podáváním vyndáme kost.
- 3Guláš rozdělíme na talíře a podáváme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.