Lovecký jelení špíz
40 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 700gramůJelení maso
- 150gramůSlanina vepřová
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyBobkový list
- 2lžíceVíno červené
- 40gramůŽampiony - sterilované
- 1lžičkaKečup
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
36 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso nakrájíme na medailonky, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na tenké plátky.
- 2Maso, slaninu, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a bobkový list napichujeme střídavě na jehly nebo na špejle.
- 3Špízy pečeme na rozehřátém oleji po obou stranách asi 10 minut a vyjmeme je. Do výpeku přilijeme víno, přidáme kečup, nakrájené žampiony a vše chvíli povaříme.
- 4Špízy podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.