Lovecký paprikáš
140 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 500gramůTelecí plec
- 250gramůVepřová plec
- 4kusyPaprika zelená
- 2kusyFeferony
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 5decilitrůVíno červené
- 250gramůVepřový bok uzený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
26 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Uzený bok nakrájíme na kostičky, omytou telecí a vepřovou plec nakrájíme na kostky. Očištěné papriky, feferonky a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
- 2Maso osolíme, opepříme a promícháme. Do kastrolu klademe střídavě vrstvy slaniny, masa, opaprikované a opepřené cibule a zelené papriky. Vrchní vrstvu tvoří cibule. Vše zalijeme vínem, přiklopíme pokličkou a zvolna vaříme asi 2 hodiny. Během vaření pokličku neodstraňujeme, pokrm nemícháme, jen občas potřeseme kastrolem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.