Lovecký paprikáš s červeným vínem
160 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 500gramůTelecí plec
- 250gramůVepřová plec
- 150gramůVepřový bok uzený
- 5kusůPaprika zelená
- 2kusyFeferony
- 5decilitrůVíno červené
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
23 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si omyjeme maso a zeleninu a pokrájíme: uzený bůček na kostičky, telecí a vepřové maso na větší kostky, cibuli, feferonky a papriky na kolečka. Do hrnce na dno dáme uzený bůček, na něj vrstvy masa, které osolíme, opepříme, navrstvíme cibuli + feferonky + papriku. Zeleninu také osolíme a opepříme. Všechny vrstvy opakujeme minimálně 3x, ale poslední vrstva bude cibulová. Vše zalijeme červeným vínem, hrnec zakryjeme pokličkou a dáme vařit asi na 2 hodiny při mírné teplotě. Během vaření nebudeme vrstvy promíchávat, můžeme jen občas pootáčet hrnec.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.