Lusky s krevetami
15 min.

Ingredience
- 60gramůOřechy burské pražené
- 120gramůHrachové lusky
- 60gramůBambusové výhonky
- 2lžičkyMouka kukuřičná
- 180mililitrůVývar zeleninový
- 2lžičkyOmáčka sójová
- 30mililitrůSherry brandy
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 450gramůKrevety tygří - loupané
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
31 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hrachové lusky vložíme do rozpáleného oleje a asi 1 minutu smažíme. Vyndáme a přidáme je k oloupaným burským oříškům.
- 2Z pánve vylijeme všechen olej. Smícháme kukuřičnou mouku se sojovou omáčkou, brandy, solí, pepřem a vývarem. Směs dáme do pánve a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 2 minuty na mírném ohni, dokud nezhoustne. Přidáme vařené, oloupané krevety a bambusové výhonky, zhruba minutu prohříváme. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.