Luštěninové karbanátky
90 min.
Ingredience
- 250gramůHrách loupaný
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyBrambory vařené
- 1kusCibule
- 50gramůSlanina vepřová
- 5lžicStrouhanka
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaKmín drcený
- 0,5lžíceMajoránka
- 1,5litryVoda pitná
- Na obalení
- Na smažení
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
35 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutý hrách přes noc namočíme do vody a druhý den uvaříme doměkka. Scedíme, necháme vychladnout a prolisujeme do mísy.
- 2Uvařené brambory umeleme.
- 3Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, zpěníme na pánvi a necháme zchladnout.
- 4K hrachu do mísy přidáme brambory, cibuli se slaninou, sůl, koření, strouhanku a rozšlehaná vejce.
- 5Z hmoty tvoříme karbanátky, které obalujeme v rozšlehaném vejci a ve strouhance.
- 6Smažíme na oleji z obou stran dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.