Luzernský moučník
75 min.
Ingredience
- 25gramůKandovaná citronová kůra
- 25gramůKandovaná pomerančová kůra
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 250gramůMelasa
- 1špetkaAnýz mletý
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaHřebíček
- 150gramůCukr krupice
- 20gramůDroždí sušené
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 200mililitrůMléko polotučné
- 500gramůMouka pšeničná celozrnná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
5 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Mléko necháme ohřát, mezitím si pokrájíme kandované ovoce.
- 2Smetanu vyšleháme, smícháme s melasou a kořením, solí a cukrem.
- 3Přidáme mouku, droždí a teplé mléko a vypracujeme hladké těsto.
- 4Přimícháme kandované ovoce.
- 5Těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme při 180 °C cca 55 minut.
- 6Upečený koláč posypeme lehounce melasou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.