Luzernský moučník

75 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
5 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko necháme ohřát, mezitím si pokrájíme kandované ovoce.
  • 2
    Smetanu vyšleháme, smícháme s melasou a kořením, solí a cukrem.
  • 3
    Přidáme mouku, droždí a teplé mléko a vypracujeme hladké těsto.
  • 4
    Přimícháme kandované ovoce.
  • 5
    Těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme při 180 °C cca 55 minut.
  • 6
    Upečený koláč posypeme lehounce melasou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.