Lyonská mléčná cibule
40 min.
Ingredience
- 750gramůCibule
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrMléko plnotučné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
25 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a podusíme na polovině másla. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.
- 2Když je cibule zpola měkká, zalijeme ji polovinou mléka, pod pokličkou dusíme do měkka.
- 3Ve zbylém mléce rozkvedláme mouku, vlijeme do pokrmu, ochutíme citronovou šťávou a zjemníme zbylým máslem.
- 4Podáváme jako přílohu k vařenému hovězímu masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.