Lyonské roštěnky
40 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 1lžičkaSůl
- 5lžicOlej stolní
- 600gramůBrambory vařené
- 500gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
26 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, zbavíme tuku a okraje nařízneme. Maso potřeme olejem a necháme chvíli odležet.
- 2Připravené roštěnky zprudka opečeme na oleji tak, aby byly uvnitř růžové. Vyjmeme je a osolíme.
- 3Na oleji od opékání zpěníme nasekanou cibuli a česnek, přidáme vařené brambory nakrájené na plátky a opečeme je.
- 4Brambory upravíme na talíře, pokryjeme roštěnkami a ihned podáváme.
- 5Vhodnou přílohou je zeleninový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.