Lyonský salát
20 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 50gramůAnglická slanina
- 80mililitrůOcet vinný
- 3lžičkyHořčice kremžská
- 70gramůSalát Polníček
- 4krajíceChléb toastový
- 4kusyVejce slepičí
- 70gramůPampeliškové listy
- 70gramůČekanka
- 1stroužekČesnek
- 60mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
29 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rozkrojeným stroužkem česneku potřeme dno pánve, přilijeme olej a osmažíme na něm kostičky toastového chleba. Smažíme je asi 2 minuty, vyjmeme z oleje a osušíme papírovou utěrkou. Pánev otřeme od oleje dosucha.
- 2Do pánve nalijeme olivový olej, rozehřejeme jej a smažíme na něm nakrájenou jarní cibulku a proužky slaniny. Přidáme ocet, hořčici a vaříme 2 minuty, aby se vyvařila asi 1/3 objemu.
- 3Omyté salátové listy v míse přelijeme připravenou zálivkou a protřepeme. Upravíme na talíře.
- 4Připravíme vejce na ozdobu - pánev plnou vody přivedeme k varu, vejce rozklepneme do misky a necháme sklouznout do vařící vody. Vaříme je 3 minuty, vyjmeme a osušíme papírovou utěrkou. Vejce položíme na salát a posypeme opečenými krutony.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.