Macesové kuličky
80 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 5kusůVejce slepičí
- 500gramůJablka
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 20gramůCukr vanilka
- 1lžičkaCukr skořicový
- 200gramůMaces - nekvašený chléb
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
33 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Do misky nalijeme vodu a do ní namočíme maces, na 20 minut. Potom ho dobře vymačkáme a vrátíme zpátky do misky. Jablka omyjeme, oloupeme, na hrubém struhadle nastrouháme, přidáme k macesu, spolu smícháme, přimícháme podle chuti sůl, pepř, přisypeme vanilkový a skořicový cukr. Nakonec do směsi zlehka vmícháme z bílku vyšlehaný tuhý sníh a vypracujeme tuhé těsto.
- 2Plech vymažeme olejem, z těsta pomocí dlaní tvoříme středně velké kuličky, které pokládáme na připravený plech. Kuličkami naplněný plech vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 60 minut. Po dobu pečení kuličky několikrát otočíme.
- 3Hotové kuličky necháme chvilku odpočinout, potom je podle porcí rozdělíme na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.