Macesové kuličky

80 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
33 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky nalijeme vodu a do ní namočíme maces, na 20 minut. Potom ho dobře vymačkáme a vrátíme zpátky do misky. Jablka omyjeme, oloupeme, na hrubém struhadle nastrouháme, přidáme k macesu, spolu smícháme, přimícháme podle chuti sůl, pepř, přisypeme vanilkový a skořicový cukr. Nakonec do směsi zlehka vmícháme z bílku vyšlehaný tuhý sníh a vypracujeme tuhé těsto.
  • 2
    Plech vymažeme olejem, z těsta pomocí dlaní tvoříme středně velké kuličky, které pokládáme na připravený plech. Kuličkami naplněný plech vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 60 minut. Po dobu pečení kuličky několikrát otočíme.
  • 3
    Hotové kuličky necháme chvilku odpočinout, potom je podle porcí rozdělíme na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.