Maďarská ztracená vejce

60 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
24 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
533 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z listového těsta uválíme plát a vykrájíme z něj 10 plných koleček a 30 kroužků. Plné kolečko jako dno a vždy 3 kroužky na sebe slepíme bílkem, rozložíme na vymazané plechy a upečeme dorůžova ve středně vyhřáté troubě.
  • 2
    Mezitím přivedeme k varu osolenou vodu s octem a opatrně do ní vkládáme z namaštěné lžíce, aby to klouzalo, vejce a vaříme 5 minut. Vyjmeme vejce děrovanou naběračkou a uchováme v teple. Lečo smícháme se škrobovou moučkou, krátce povaříme, aby zhoustlo a uchováme teplé. Upečené taštičky naplníme lečem, navrh položíme vejce, osolíme, opaprikujeme a ozdobíme nasekanou petrželkou. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.