Maďarská ztracená vejce
60 min.
Ingredience
- 20gramůSolamyl - bramborový škrob
- 500gramůListové těsto
- 11kusůVejce slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 10mililitrůOlej rostlinný
- 9gramůSůl
- 30mililitrůOcet kvasný lihový
- 200gramůLečo sterilované
- 60gramůPetržel kudrnka
- 4gramyPaprika mletá sladká
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
24 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
533 mg
Postup přípravy
- 1Z listového těsta uválíme plát a vykrájíme z něj 10 plných koleček a 30 kroužků. Plné kolečko jako dno a vždy 3 kroužky na sebe slepíme bílkem, rozložíme na vymazané plechy a upečeme dorůžova ve středně vyhřáté troubě.
- 2Mezitím přivedeme k varu osolenou vodu s octem a opatrně do ní vkládáme z namaštěné lžíce, aby to klouzalo, vejce a vaříme 5 minut. Vyjmeme vejce děrovanou naběračkou a uchováme v teple. Lečo smícháme se škrobovou moučkou, krátce povaříme, aby zhoustlo a uchováme teplé. Upečené taštičky naplníme lečem, navrh položíme vejce, osolíme, opaprikujeme a ozdobíme nasekanou petrželkou. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.