Maďarské hovězí závitky

55 min.
Evropa

Ingredience

    • 600gramůHovězí maso zadní
    • 1kusCibule
    • 20gramůMouka pšeničná hladká
    • 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
    • 70gramůSádlo škvařené
    • 0,5lžičkaSůl
  • Na náplň
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
53 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
558 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zadní hovězí maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Přední hovězí maso a vepřové maso nakrájíme na kostky a umeleme, klobásu a slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Zadní maso nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme. V míse promícháme mleté maso s klobásou, slaninou, osolíme a okořeníme. Hmotou potřeme řízky, zavineme, sepneme jehlou a obalíme v mouce. Poté závitky z obou stran na sádle osmažíme dozlatova. Usmažené závitky vyjmeme a držíme na teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, vmícháme papriku a zahustíme moukou rozšlehanou ve smetaně. Omáčku na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut.
  • 3
    Ze závitků odstraníme jehly a maso podáváme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.