Maďarské hovězí závitky
55 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 1kusCibule
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 70gramůSádlo škvařené
- 0,5lžičkaSůl
- Na náplň
- 2špetkyPepř černý mletý
- 120gramůVepřová plec
- 120gramůHovězí maso přední
- 60gramůSlanina vepřová
- 60gramůKlobása uzená
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
53 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
558 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zadní hovězí maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Přední hovězí maso a vepřové maso nakrájíme na kostky a umeleme, klobásu a slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2Zadní maso nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme. V míse promícháme mleté maso s klobásou, slaninou, osolíme a okořeníme. Hmotou potřeme řízky, zavineme, sepneme jehlou a obalíme v mouce. Poté závitky z obou stran na sádle osmažíme dozlatova. Usmažené závitky vyjmeme a držíme na teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, vmícháme papriku a zahustíme moukou rozšlehanou ve smetaně. Omáčku na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut.
- 3Ze závitků odstraníme jehly a maso podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.