Maďarské makarony
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 1hrstHouby čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaKmín celý
- 1lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 60gramůSýr Gouda 45%
- 300gramůŠpagety, Makarony vařené
- 0,5lžičkaSůl
- 150mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu na másle zpěníme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme mletou papriku, kmín a očištěné, na nudličky nakrájené zelené papriky. Vše chvíli smažíme. Potom vsypeme na kousky nakrájené houby a pod pokličkou vše dusíme.
- 2Když houby změknou, zaprášíme je troškou hladké mouky a ještě chvilku podusíme. Přilijeme trochu vody, osolíme a do omáčky vmícháme smetanu.
- 3Hotovou omáčku promícháme s vařenými makarony a na talíři každou porci posypeme strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.