Maďarské palačinky

90 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
842 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
51 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z vajec, mouky, mléka a soli umícháme hladké těsto. Na rozpáleném másle usmažíme slabé palačinky.
  • 2
    Na sádle zpěníme cibuli najemno, posypeme parikou a krátce orestujeme. Přidáme nakrájené maso, podlijeme vodou a dusíme pozvolna, pravidelně podléváme. Když je maso měkké, umeleme ho spolu s dunajskou klobásou na masovém strojku, výpek z masa zahustíme smetanou s rozmíchanou moukou. Vrátíme zpět umleté maso a přidáme lečo. Povaříme tak, aby směs měla hustší konzistenci.
  • 3
    Směsí naplníme palačinky, okraje přehneme a vytvoříme obdélníky, okraje sepneme párátkem. Obalíme ve vejci a strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.