Maďarské paprikové brambory

115 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
727 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrolu rozpustíme máslo, vsypeme na plátky nakrájenou šalotku a pod podkličkou ji dusíme doměkka. Potom vmícháme mletou papriku a krátce povaříme.
  • 2
    Do základu přidáme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, oloupané, na silné plátky nakrájené brambory a vše podle chuti osolíme. Zalijeme vývarem a rozmíchanou zakysanou smetanou. Přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia.
  • 3
    Pokrm dusíme asi 1 hodinu, aby se vývar téměř vstřebal.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.