Maďarské paprikové brambory
115 min.
Ingredience
- 3kusyŠalotka
- 1,5lžičkyPaprika mletá sladká
- 2kusyRajčata
- 1lžičkaSůl
- 1000gramůBrambory
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 25gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
727 mg
Postup přípravy
- 1V kastrolu rozpustíme máslo, vsypeme na plátky nakrájenou šalotku a pod podkličkou ji dusíme doměkka. Potom vmícháme mletou papriku a krátce povaříme.
- 2Do základu přidáme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, oloupané, na silné plátky nakrájené brambory a vše podle chuti osolíme. Zalijeme vývarem a rozmíchanou zakysanou smetanou. Přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia.
- 3Pokrm dusíme asi 1 hodinu, aby se vývar téměř vstřebal.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.