Maďarský bramborový chléb
75 min.
Ingredience
- 450gramůBrambory
- 2lžičkyDroždí
- 375gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaKmín celý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
1 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 mg
Postup přípravy
- 1Brambory nakrajíme, uvaříme a zcedíme (vodu, ve které se vařily ponecháme). Následně je rozšťoucháme a necháme vychladnout.
- 2Mezitím do mísy nasypeme droždí a zalijeme 100ml vlažné vody. Počkáme pět minut, až se droždí ve vodě rozpustí. Poté přidáme mouku, kmín a 100ml vody z brambor.
- 3Těsto pořádně promícháme a počkáme 20 minut, než vykyne. Poté přidáme brambory a důkladně vše promícháme.
- 4Těsto přendáme na pracovní plochu a minimálně pět minut hněteme. Vrátíme do mísy a necháme další dvě hodiny kynout.
- 5Z těsta vytvarujeme kulatý bochník chleba, položíme na pomoučený plech, na kterém necháme ještě půl hodiny kynout.
- 6Nakonec bochník poprášíme moukou, křížem dvakrát nařízneme a dáme péct do trouby na 55 minut při teplotě 220 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.