Maďarský bramborový chléb

75 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
1 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory nakrajíme, uvaříme a zcedíme (vodu, ve které se vařily ponecháme). Následně je rozšťoucháme a necháme vychladnout.
  • 2
    Mezitím do mísy nasypeme droždí a zalijeme 100ml vlažné vody. Počkáme pět minut, až se droždí ve vodě rozpustí. Poté přidáme mouku, kmín a 100ml vody z brambor.
  • 3
    Těsto pořádně promícháme a počkáme 20 minut, než vykyne. Poté přidáme brambory a důkladně vše promícháme.
  • 4
    Těsto přendáme na pracovní plochu a minimálně pět minut hněteme. Vrátíme do mísy a necháme další dvě hodiny kynout.
  • 5
    Z těsta vytvarujeme kulatý bochník chleba, položíme na pomoučený plech, na kterém necháme ještě půl hodiny kynout.
  • 6
    Nakonec bochník poprášíme moukou, křížem dvakrát nařízneme a dáme péct do trouby na 55 minut při teplotě 220 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.